Damiana

Op zoek naar een lustopwekkende kruid gecombineerd met een high effect van cannabis? Dan is Damiana kruid geschikt voor jou! Wil je Damiana kopen of eerst wat meer informatie weten? Lees dan gauw verder!

3 resultaten
Standaard
Indian spirit damiana turneraa_1
5,95
Indian elements aphrodite mixx_1
6,95
Indian elements Damianaa_1
5,95

9.3
7762 Onze score met 7762 reviews!
Logo WebwinkelKeur (RGB)
Reviews

Zondag besteld, maandag bezorgd 👌

Rob
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Top webshop, snelle service en eerlijke prijzen.

Kenneth Petermans
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Waar komt Damiana vandaan?

Damiana kruid is een relatief laag groeiende plant die van nature voorkomt het zuiden van Texas, Centraal Amerika, Zuid Amerika en het Caribisch gebied en behoort tot de Passifloraceae familie. De Passifloraceae familie omvat ongeveer 750 verschillende planten, struiken en bomen onderverdeeld in 27 geslachten. Een van de bekendste geslachten in deze familie is de plant waar de familie zijn naam aan te danken heeft, namelijk de passiebloem (Passiflora). Het is dus eigenlijk een verre neef van de passiebloem! Damiana is een struik met mooie gele geurige bloemen en bladeren die doen denken aan de geur van kamille, nadat de bloemen zijn uitgebloeid vormen er vruchten die qua smaak lijken op vijgen. Damiana is een ingrediënt in traditionele Mexicaanse likeur, volgens de Mexicanen is het kruid onderdeel van de traditionele margarita. De Damiana margarita is voornamelijk populair in de Los Cabos regio en Mexico.

Wat doet Damiana?

Damiana wordt al eeuwen lang in de kruiden geneeskunde gebruikt voor verschillende doeleinden, zo werd het van oudsher voor zowel rituelen en ceremoniën gebruikt omdat het effecten zou hebben die vergelijkbaar zijn met een milde vorm van cannabis. Daarnaast zou het ook een afrosdiserend effect kunnen veroorzaken en om die reden is het ook erg geliefd als hulpje in de slaapkamer.

Hoe gebruik je Damiana?

Er zijn verschillende manieren om Damiana kruid te gebruiken. Zo zijn er mensen die het roken of er thee van zetten. Damiana roken kan door simpelweg met een vaporizer! De ideale verdampingstemperatuur ligt rond de 185°C. Voor het zetten van Damiana thee kun je een aantal theelepels van het kruid in heet water laten intrekken. Verschillende manieren van gebruik zouden ook verschillende effecten teweeg kunnen brengen. Wil jij Damiana kruiden kopen? Bedenk dan van te voren hoe je deze kruiden wilt gaan gebruiken.