Salvia

Salvia divinorum word gebruikt bij rituelen van de vroegere indianen, deze kruiden staan bekend om hun sterke hallucinaties en moet je zeker niet onderschatten. De kruiden zijn erg bekend in landen zoals Mexico waar deze kruiden vaak worden gebruikt door sjamanen.

7 resultaten
Indian spirit salvia 80x 1
 28,50
Indian spirit salvia 40x 1
 23,50
Indian spirit  salvia 30x 1
 20,50
Indian spirit  salvia 20x 1
 11,90
Indian spirit  salvia 10x 1
 15,50
Indian spirit  salvia 5x 1
 10,50
Indian spirit salvia leaves 1
 9,75

9.3
7296 Onze score met 7296 reviews!
Logo WebwinkelKeur (RGB)
Reviews

Snelle levering in de brievenbus

R.
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Snelle levering, volgende dag in huis

Agnes
Geverifieerde klant van Damp-e.nl


Waar komt Salvia vandaan?

Salvia divinorum werd voor het eerst ontdekt in Oaxaca in Mexico.
Een Salvia plant groeit in grote clusters en bereikt meestal een lengte van ongeveer 90 centimeter. Salvia is te herkennen aan hun grote felle bladeren, holle vierkante stelen en witte en/of paarse bloemen. Salvia heeft ongeveer 900 soorten en is dan ook het grootste geslacht dat onder de Salie familie valt.

Salvia komt van het latijnse woord ‘’salvere’’ wat ‘’beter voelen’’ of ‘’gezond zijn’’ betekent vanwege zijn mogelijke helende werkingen. Salvia werd dan ook door Mazteekse sjamanen en stamgenoten gebruikt voor medicinale doeleinden. De Divinorum familie van Salvia bevat de actieve stof Salvinorin A. Dit geeft de mogelijk psychoactieve werking van Salvia.

De Mazteken kauwden op de Salvia bladeren of maakten er thee mee om zo deze werkzame stof binnen te krijgen. Omdat Salvia Divinorum hallucinerende bijwerkingen heeft, werd het door de Mazteken ook veel gebruikt bij religieuze rituelen en ceremonies om hiermee diepzinnige visioenen te ontdekken. Ook werd Salvia door de Mazteken gebruikt als een middel om jeugdherinneringen opnieuw te ervaren of om de zielen van mensen te ‘’reinigen’’.

Ondanks het regelmatige gebruik van Salvia divinorum door de Mazteken, was het voor de Westerse wereld een nog vrij onbekende plant. Pas in de jaren ’90 werd Salvia divinorum en de effecten daarvan in grote lijnen omschreven. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de sterkte en effecten van Salvia divinorum. Tegenwoordig zijn de meeste mensen die salvia kopen opzoek naar een kruid waarmee ze hun spiritualiteit kunnen verkennen en op een andere manier naar de wereld om hen heen kunnen kijken.


Wat doet Salvia?

De effecten van salvia kunnen erg uiteen lopen, maar de effecten die vaak worden genoemd zijn onder andere een ‘’out-of-body experience’’ die gepaard kan gaan met subtiele effecten zoals oncontroleerbare lachbuien, een ontspannen gevoel of juist een diep gevoel van focus. Daarnaast kunnen ook auditieve effecten optreden zoals vollere of rijkere geluiden en/of zintuiglijke effecten zoals het anders aanvoelen van de omgeving. Zou jij de wereld wel eens in een ander daglicht willen zien kun je in deze categorie verschillende sterktes salvia kopen.


Hoe gebruik je Salvia?

Salvia divinorum kan op verschillende manieren ingenomen worden. Zo kan het bijvoorbeeld opgedronken worden door er bijvoorbeeld een kop thee van te zetten of opgegeten worden. De smaak van Salvia divinorum wordt over het algemeen omschreven als bitter. Ook kan Salvia gerookt worden of worden verdampt in een vaporizer.