0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

E-liquid kopen

De e-sigaret gebruik je in combinatie met vloeistoffen die we ook wel e-liquids noemen. Er zijn talloze soorten e-liquids op de markt maar in de basis komen ze met elkaar overeen. Want ze bestaan allen uit een mix van PG en VG vloeistoffen of minimaal uit één van daarvan. PG = propyleenglycol en VG = vegetable glycerin of te wel plantaardige glycerine. De vloeistof PG zorgt meer dan VG voor de 'gier' in de keel (het zogenaamde 'throat-gevoel') terwijl VG meer dan PG zorgt voor de dampontwikkeling. Een goede e-liquid zorgt voor een authentieke rookervaring. Naast deze basisvloeistoffen draait het toch voor de meeste dampers om de nicotine. Daarom voegen fabrikanten ook nicotine toe aan hun e-liquids. Meer daarover lees je verderop deze pagina.

Damp versus rook en de gezondheid

Het voordeel van dampen ten opzichte van roken is dat het veel minder ongezond is. De damp die men inhaleert bestaat uit piepkleine druppels vloeistof die zich niet vastzetten in de longen, dus de longen niet vervuilen. En hoe schadelijk tabak is voor je gezondheid? Daarvan ben je ongetwijfeld op de hoogte.

Keuze uit talloze smaken e-liquids

Kies op Damp-e uit allerlei smaken en merken e-liquids. Daarvoor ga je naar onze pagina "E-liquids". Ben je een beginnende e-roker? Wij adviseren degenen dan om in het begin gewoon meerdere smaken uit te proberen. Fruitsmaken doen het altijd goed maar we hebben ook veel hoogwaardige tabaksblends in ons assortiment die de smaak van echte tabak benaderen! Wel is het natuurlijk zo dat e-roken anders is dan het roken van echte sigaretten. Men ervaart een hele andere beleving. Het dampen met een e-sigaret smaakt ook anders dan traditionele sigaretten. Toch went elektrisch roken snel.

E-liquid merken

Naast honderden verschillende smaken hebben we diverse merken e-liquids geselecteerd die we dan ook verkopen bij Damp-e. We hebben de merken geselecteerd op basis van kwaliteit. De volgende merken voldoen aan onze strengste eisen: Millers Juice, Ecoliquid Herbal, Cosmic Fog, Vaporlinq, Sansie Gold Label en Evil Cloud.

Nicotinegehalte

Koop nooit zomaar een e-liquid. Ga echter altijd eerst na wat voor dosis nicotine bij je past. Bestel je bijvoorbeeld e-liquids die een hogere nicotinedosis hebben dan je gewend bent toen je nog gewone sigaretten rookte? Dan word je extra verslaafd. Ook kan het voor lichamelijke problemen zorgen. Andersom geldt dat je juist meer gaat dampen als je een liquid kiest met een te lage nicotinedosis. Ook bestaat de kans dat je toch zwicht voor de drang om weer traditionele sigaretten te gaan roken, omdat je te weinig merkt van de effecten van nicotine.

Veilige e-liquids kopen

Helaas is het zo dat nog veel consumenten hun keuze voor een bepaalde e-liquid maken op basis van de kosten. Staar je niet alleen blind op de prijs maar let met name op de kwaliteit. Veilige e-liquids voldoen aan de strenge normen en eisen die het Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) opstelt. Let er in elk geval op dat de onderstaande gegevens op de verpakking of op het flesje met vloeistof staat.

Aanschaf e-liquids, waar op letten?

  • Productomschrijving in het Nederlands
  • Het lotnummer: Daarmee is het productieproces te traceren
  • Naam van leverancier + omschrijving van de gebruikte grondstoffen
  • oudbaarheidsdatum
  • Hoeveelheid nicotine per ml.
  • Afkomst (EU)