0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Welke vloeistof past het best bij mij?

Heb je een e-sigaret dan heb je ook een e-liquid nodig. Bij Damp-e ben je daarvoor aan het juiste adres. Wil je eerst een e-liquid gratis uitproberen voordat je hem besteld? Kom dan langs in onze e-sigaret winkel in Zeist. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen of mailen voor advies. Zeker wanneer je wilt stoppen met roken of gaat overstappen op elektrisch roken dan is het slim om even met ons contact op te nemen. De kans van slagen wordt namelijk voor 90% bepaald door de spullen die je gebruikt.

Overstappen naar een e-sigaret

Ben je een roker dan wil je in eerste instantie een e-liquid kopen welke een tabaksmaak heeft. Deze komt namelijk het dichtst in de buurt van wat je gewend bent. Wij hebben qua smaken alles wat er bestaat.

Nicotinegehalte

Iedere e-liquid kun je kopen in verschillende nicotinegehaltes. Het is belangrijk de juiste te kiezen om de overstap goed te laten verlopen en dat je geen klachten krijgt. De meeste liquids zijn onderverdeeld in 0mg, 6mg, 12mg en 18mg nicotine. Vanzelfsprekend is de 0mg nicotine een vloeistof welke geen nicotine bevat.

> Rook je 1 tot 10 sigaretten per dag dan is een 6mg tot 12 mg een goede keuze. 
>> Rook je tussen de 11 en 20 sigaretten per dag dan wordt 12mg aanbevolen. Rook je (zware) shag dan heb je waarschijnlijk liever de 18mg nicotine.
>>> Rook je meer dan 20 sigaretten per dag dan kiezen de meeste mensen voor de 18mg nicotine.

Nicotineverslaving afbouwen

Stoppen met roken is niet eenvoudig. Afbouwen met de e-sigaret gaat daarentegen een stuk makkelijker. Door het nicotinegehalte langzaam te laten zakken, bouw je de verslaving ook af.

De 4 kenmerken van een e-liquid

Bij iedere e-liquid zie je altijd 4 dingen staan. Dit zijn:

 1. De smaak van de liquid
 2. De inhoud van het flesje (in ml)
 3. Het nicotinegehalte (in mg)
 4. De verhouding tussen PG en VG
 • Damp-e heeft alle denkbare smaken als het gaat om e-liquids, van tabak tot bosbessen. Bij ons kun je kiezen uit meer dan 100 smaken.
 • De meeste flesjes hebben een inhoud van 10ml. Dit kun je vergelijken met ongeveer 7 pakjes sigaretten à 20 stuks. 10ml = ongeveer 140 sigaretten.
 • Het nicotinegehalte is voor rokers een belangrijk iets. Dit bepaalt of je nicotinebehoefte voldoende wordt gestild.
 • De verhouding tussen PG en VG bepaalt de damp, het gevoel in de keel en de smaak.

Wat is PG en VG

De eigenschappen van een e-liquid worden bepaald door de PG / VG verhouding.

 • PG staat voor Propyleenglycol
 • VG staat voor Vegetable glycerine

De termen klinken wellicht een beetje eng maar ze zijn ongevaarlijk. PG komt namelijk ook in medicijnen en voedsel voor waaronder frisdrank. PG zorgt voor de houdbaarheid en voor een betere smaakopname. Een ander kenmerk van PG is dat het voor een zogeheten ‘throat hit’ zorgt. Dit is het gevoel in de keel welke je ook bij een normale sigaret ervaart. Zeker wanneer je echte sigaretten gewend bent dan is een e-liquid met minimaal 50% PG zeker aan te raden. VG is een plantaardige variant en wordt ook wel plantaardige olie genoemd. De kenmerken van VG zijn met name dat het voor de rookontwikkeling zorgt (damp). Zeker als roker wil je iets uit te blazen hebben. VG voelt juist weer wat zachter aan in de keel in tegenstelling tot PG. Een goede verhouding tussen PG en VG is daarom van belang.

Kenmerken PG en VG

 • PG: Zorgt met name voor de smaak en het gevoel in de keel
 • VG: Zorgt met name voor de rook/damp

Hoe hoger de PG waarde is, hoe scherper het gevoel in de keel wordt en hoe minder dik de rookwolken zijn. PG is op zichzelf een dunne vloeistof.
Hoe hoger de VG waarde is, hoe zachter het gevoel in de keel en hoe dikker de rookwolken zijn. VG is op zichzelf een stroperige vloeistof.
De meeste rokers kopen een PG/VG verhouding van rond de 30%VG en 70%PG. Is het gevoel in de keel iets te scherp dan weet je dat je volgende e-liquid iets minder PG moet bevatten. VG en PG zijn altijd met elkaar in balans wat betekent dat je met PG en VG samen altijd op 100% uitkomt.

E-sigaret kopen

Moet je nog een e-sigaret kopen dan is het van belang dat deze ook overweg kan met je e-liquid. Hoe hoger de VG waarde wordt, hoe dikker de vloeistof. Een VG-percentage van 70% of hoger kunnen sommige instapmodellen niet goed verwerken. Wil je advies? Neem dan contact met ons op of kom langs. Weten welke e-sigaret het beste bij jouw past?

Veel voordelen

Elektrisch roken heeft veel voordelen van een betere gezondheid tot flink veel geld besparen. Zo zijn er nog een aantal voordelen welke je wellicht nog niets eens wist. Wil je daar meer over weten? Lees dan meer over de voordelen van een e-sigaret.

Positieve ervaringen

De positieve ervaringen willen we graag met je delen. Veel mensen zijn overgestapt naar de e-sigaret en willen niet meer terug. Benieuwd wat zij schrijven? Lees hier de klantervaringen.