0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Welke e-liquid heb ik nodig?

Ieder e-liquid is op basis van propyleen glycol en plantaardige glycerine. Propyleen glycol wordt aangeduid met “PG” en plantaardige glycerine met “VG”. De smaakaroma’s en nicotine lossen goed op in PG maar is van zichzelf wat scherper voor de keel. VG is een stukje zachter voor de keel dan PG en maakt dikkere dampwolken. Een nadeel van VG is dat het de vloeistof stroperig maakt. Dit betekent dat vloeistoffen met een hele hoge VG-gehalte minder goed werken in kleinere (niet sub-ohm) apparaten. Als vuistregel kan je aanhouden dat vloeistoffen met meer dan 50% VG beter in een sub-ohm apparaat gaan dan in een Mouth-to-Lung apparaat. Sommige mensen zijn allergisch voor PG.

Nicotine

Alle vloeistoffen zijn beschikbaar op verschillende nicotine sterktes. Deze sterkte wordt weergeven in hoeveelheid nicotine per milliliter. Meestal zijn de vloeistoffen op 0 mg/ml, 6 mg/ml, 12 mg/ml en 18 mg/ml beschikbaar. Hoe hoger de nicotine sterkte, hoe meer kriebel in de keel je gaat ervaren. De meeste rokers die overgaan naar een e-smoker starten op 6 mg/ml of 12 mg/ml, afhankelijk van hoe lang en hoeveel er gerookt werd. In de fysieke winkels kan je verschillende sterktes proberen zodat je kan ervaren welke sterkte het best bij je past.

Afbouwen

Je nicotineverslaving is af te bouwen. Als je eenmaal gewend bent aan het gebruik van een e-smoker kan je de nicotine in de vloeistof gaan verlagen. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van 12 mg/ml vloeistof, een 6 mg/ml vloeistof proberen. Als je het verschil tussen 12 mg/ml en 6 mg/ml te groot vindt dan kan je een 12 mg/ml en 6 mg/ml combineren: Dan kom je uit op een 9 mg/ml sterkte vloeistof. Je kan vloeistoffen combineren in je tankje of een navulfles kopen bij ons om je vloeistoffen in te doen.

Wat moet ik kiezen?

Hieronder zie je een tabel met een schatting van hoeveel nicotine je waarschijnlijk nodig hebt aan de hand van hoeveel je rookt.

Als je de overstap maakt van analoog roken naar elektronisch roken dan raden wij aan om met een vloeistof te beginnen die naar tabak smaakt. We hebben verschillende soorten tabakssmaken om uit te kiezen. We raden een tabakssmaak aan omdat dan de overstap van analoog naar elektronisch roken zo klein mogelijk is. Als je een tabakssmaak combineert met een Mouth-to-Lung apparaat dan kom je het dichtst in de buurt van het gevoel van een analoge sigaret en zal de overstap naar elektronisch roken makkelijker verlopen. In de fysieke winkels kan je de verschillende smaken proberen.