0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Wat is een MOD?

Voor mensen die nog redelijk onbekend zijn op het gebied van elektrisch roken zal de naam ‘MOD’ een onbekende term zijn. Een elektrische sigaret is opgebouwd uit een aantal onderdelen. De meeste e-sigaretten worden compleet verkocht. Het enige wat je dan zelf nog moet doen is de batterij opladen en de vloeistoftank vullen met een e-liquid. Bij een MOD stel je de e-sigaret in feite zelf samen. Heb je al enige ervaring met elektrisch roken dan kun je overstappen en gaan voor een zelfbouw creatie.

Waar bestaat een e-sigaret uit

Een e-sigaret is opgebouwd uit een batterij, een regeleenheid, een verdamper (coil), een tankje en een driptip. Bij een kant-en-klare e-sigaret zit de regeleenheid bij de batterij ingebouwd. De coil, het tankje en de driptip zijn vaak al in elkaar gezet en wordt een clearomizer genoemd. Deze twee schroef je op elkaar en de e-sigaret is klaar voor gebruik.

Krachtige regeleenheid

Een MOD is een krachtige regeleenheid waarbij de batterij soms al is ingebouwd en soms verwisselbaar is. Een verwisselbare batterij biedt het voordeel dat je de batterij kunt wisselen wanneer hij leeg is, wat ideaal is wanneer je onderweg bent, en kunt vervangen wanneer het einde van de levensduur is bereikt.

Geavanceerd

De regeleenheid is een stuk geavanceerder dan bij de doorsnee e-sigaret. Je kunt namelijk het wattage instellen, evenals de temperatuur, het voltage en het type coil dat je gebruikt. De meeste MOD’s zijn namelijk ook geschikt voor SUB Ohm coils.

Doordat je oneindig veel instelmogelijkheden hebt, kun je een intensiteit instellen welke je zelf prettig vindt. Wil je een krachtige e-sigaret dan moet je beslist overstappen naar een MOD.

SUB Ohm coils

SUB Ohm coils zijn verdampers met een weerstandwaarde lager dan 1 Ohm. Dit betekent dat je een nog krachtigere damp kunt produceren. Een coil is in feite een groeispiraal welke de e-liquid verdampt. Hierdoor worden coils ook wel verdampers genoemd. Een normale e-sigaret heeft in de meeste gevallen een weerstandswaarde tussen de 1,5 en 1,8 Ohm. SUB Ohm coils zijn vaak van een sterker materiaal gemaakt zoals Nickel of Titanium. Hierdoor gaan ze langer mee en kunnen ze hogere temperaturen aan.

Zelf samenstellen

Een MOD stel je zelf samen. Met alleen de MOD (regeleenheid) ben je er nog niet. Je moet er nog een clearomizer bijkopen. De clearomizer is de tank + coil + driptip. Er zijn fabrikanten welke losse tanks en losse coils verkopen die in elkaar passen. De driptip is het mondstuk en zit vaak al bij de tank inbegrepen. Bij het kopen van een clearomizer moet je er even op letten dat deze dezelfde aansluiting heeft als de MOD. Sommige MOD’s kunnen overweg met de eGo aansluiting en de 510 aansluiting. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van de 510 aansluiting.

Interessante MOD’s

Het e-smoke merk Eleaf maakt interessante en betaalbare MOD’s van hoge kwaliteit. Eleaf heeft o.a. de iStick TC40W en de iStick TC60W. De letters ‘TC’ staan voor Temp Control wat inhoudt dat deze MOD’s temperatuur geregeld zijn. Jij bepaalt dus hoe warm de coil mag worden. Verder staat de 40W voor 40Watt en de 60W voor 60Watt. Het wattage staat voor de stroom die door de coil heenloopt.

Het grote verschil tussen de Eleaf iStick TC40W en de Eleaf iStick TC60W is dat de TC40W een ingebouwde batterij heeft van 2600mAh en dat je zelf een batterij bij de TC60W moet kopen. De TC60W is net wat krachtiger waardoor je nog grotere dampwolken kunt creëren.
Naast Eleaf maakt Pioneer4You, Aspire, Innokin, KangerTech en Vision ook goede MOD’s.

Clearomizers

Interessante clearomizers met een 510 aansluiting zijn de Innokin Gladius, de Aspire Atlantis en de Aspire Nautilus Mini. De Innokin beschikt over een tankinhoud van 1,4 ml en beide Aspire’s over een inhoud van 2.0 ml. Een pakje sigaret van 20 stuks staat ongeveer gelijk aan 1,4 ml e-liquid. Coils worden standaard bij deze clearomizers meegeleverd. Uiteraard kun je er een coil met weerstandwaarde naar keuze bijkopen.