0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Wat is een e-sigaret?

Het grote verschil tussen een elektronische sigaret en een analoge sigaret is dat een elektronische sigaret niets verbrand. Een e-sigaret verdampt terwijl een analoge sigaret verbrandt. Door de verdamping komen er minder schadelijke stoffen vrij. Zo zit er in een esigaret geen: teer, koolmonoxide, fosfor, ammoniak, lood en die andere 4000 chemische stoffen die wel in een analoge sigaret zitten.

E-sigaret onderdelen

Een elektronische sigaret bestaat altijd uit twee onderdelen: een batterij en een tankje. Het tankje wordt ook wel clearomizer of atomizer genoemd. De batterij zorgt voor stroom en het tankje is het reservoir voor de e-liquid. De eliquid wordt verdampt door de coil. Een coil is een stukje gloeidraad met daar omheen katoen. De batterij warmt het gloeidraad in de coil op en verdampt daardoor de vloeistof die in het katoen is getrokken. Vanuit het reservoir van het tankje wordt er nieuwe vloeistof naar het katoen geleverd. De coil moet ongeveer eens in de 2 à 3 weken vervangen worden. Dan is namelijk het katoen oud geworden en kan het niet goed meer de vloeistof vasthouden. Je zal merken dat de smaak achteruitgaat na verloop van tijd. Als de coil echt aan vervanging toe is dan proef je verband katoen: vervang dan direct je coil! Op ieder tankje zit een mondstuk waarmee de verdampte vloeistof geïnhaleerd kan worden.

Vloeistof

De liquid die in een elektrische sigaret gaat bevat een bepaalde hoeveelheid nicotine. De eliquids zijn dan ook op verschillende nicotine niveaus te koop. Als je de nicotine wilt afbouwen dan kan er gekozen worden om steeds een lagere nicotine sterkte te gebruiken. Iedere e-liquid is ook te koop op 0 mg nicotine: nicotinevrij dus!