0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Wat is een clearomizer

De clearomizer is een vloeistof tankje welke tevens is voorzien van een coil. De vloeistof tank dient gevuld te worden met een e-liquid. De coil is het onderdeel die de e-liquid verdampt waardoor er een damp ontstaat. Deze damp inhaleer je en zodoende kun je de e-liquid roken. Op de clearomizer zit tevens een mondstuk welke ook wel driptip heet. Veel onderdelen zijn bij ons los te bestellen waardoor je langer met je e-sigaret kunt doen.
Wanneer onderdelen wat minder worden dan kun je deze eenvoudig los bestellen tegen lage kosten. Het mooie aan de esigaret is dat deze helemaal uit elkaar te schroeven is en daardoor ook eenvoudig is te reinigen.

Coils

Wanneer je een zwaarder of lichter resultaat wilt hebben bij je dampervaring, dan kun je eens experimenteren met een andere coil. Sommige clearomizers kun je namelijk voorzien van een coil met een andere weerstandwaarde. De weerstandwaarde wordt in Ohms uitgedrukt. Hoe lager de weerstandwaarde, hoe krachtiger de verdamping is. 1.4 Ohm geeft een iets krachtigere verdamping dan een 1.8 Ohm coil. Let er wel goed op dat je een coil gebruikt die geschikt is. Kijk daarvoor bij de specificaties van jouw e-sigaret.
Coils zijn zelf eenvoudig te vervangen en te verwisselen wanneer ze minder gaan presteren. Deze hebben namelijk een bepaalde levensduur. TIP: Aan te raden is om de coil pas te vervangen wanneer de e-liquid (bijna) op is. Wanneer je de clearomizer uit elkaar gaat halen terwijl er nog liquid inzit dan loopt de liquid eruit en zit alles onder.

Schroefdraad clearomizer

De clearomizer bevat vaak een stukje schroefdraad waarop je de batterij weer vastschroeft. De meeste e-sigaretten zijn opgebouwd uit een batterij en clearomizer. Wanneer je een losse clearomizer gaat aanschaffen, dan moet je even letten op de aansluiting/schroefdraad. Er zijn namelijk 2 soorten waaronder de eGo en de 510 aansluiting.

Clearomizer fabrikanten

Complete clearomizers vind je in de categorie ‘tankjes’. Met compleet bedoelen we dat je een tankje krijgt met een bijpassende coil. Er zijn vele fabrikanten welke deze ‘modules’ maken waaronder Svapo, KangerTech, Innokin, Justfog, Aspire en Eleaf. Klik hier als je een clearomizer kopen wilt.

MODS

Wanneer je een complete e-sigaret aanschaft dan zit de clearomizer er standaard bij. Wanneer je een MOD koopt dan moet je daar vaak zelf een tankje (clearomizer) los bijkopen. MODS zijn namelijk krachtigere e-sigaretten welke opgebouwd zijn uit losse onderdelen die je zelf samenstelt. Hierdoor kun je een heel persoonlijk resultaat creëren en wordt vaak gekocht door ervaren (elektrische) rokers.
MODS zijn vaak ook geschikt voor Sub Ohm Coils. Deze coils hebben een weerstandwaarde die lager is dan 1 Ohm en worden daarom Sub Ohm genoemd. Wil je meer lezen over de MOD, dan raden we je het artikel ‘wat is een MOD’ aan.

De cartomizer

De tegenhanger van de clearomizer is de cartomizer. De cartomizer is een cartridge welke vooraf al gevuld is met een e-liquid en kom je vaker tegen bij de wegwerp sigaret en kleinere e-sigaretten.

E Sigaret woordenboek

Er zijn veel termen in de wereld van de e-sigaret welke wellicht nieuw voor je zijn. De meeste termen zijn opgenomen in ons e-sigaret woordenboek.