Coils

Zonder coil kan je niet dampen! De coil in een esmoker produceert de damp door middel van een stukje gloeidraad met daar katoen omheen. Een coil gaat meestal tussen de 1 à 2 weken mee voordat je deze moet vervangen. Als de coil slechter wordt dan verliest het zijn smaak. Als je verbrand katoen proeft dan is het echt tijd om de coil te vervangen! De eerste keer dat je de coil plaatst is het slim om even het katoen nat te maken met wat e-liquid.
39 resultaten
Standaard
Uwell PA Coils
12,99
Vaporesso GTi Coils
14,95
Lost Vape UB Mini Coils
11,95
Vaporesso GTX Coils
11,95
vaporesso vm coils (euc)
9,95
vaporesso gt cores
8,95
Voopoo TPP Coils
13,95
voopoo pnp coils
13,95
vaptio cosmo cloilskopen laagste prijs
12,95
uwell caliburn coils
10,95
SMOK LP1 Coils
12,50
smok rpm coils
12,99
smok nord coils
12,50
smok priv m17 coils
11,95
smok mini v2 coils
9,95
smok tfv12  baby prince coils
12,50
smok v12 prince coils
9,95
smok tfv8 coils
14,95
smok tfv8 baby beast coils
14,95
Joyetech BF Coils
7,49
Justfog FOG1 Coils 5 stuks
11,95
Justfog Organic Cotton Coils 5 stuks
7,95
Geekvape Z Series Coils
12,95
Geekvape Aegis Boost Coils
11,75
Pagina

9.3
7762 Onze score met 7762 reviews!
Logo WebwinkelKeur (RGB)
Reviews

Zondag besteld, maandag bezorgd 👌

Rob
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Top webshop, snelle service en eerlijke prijzen.

Kenneth Petermans
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Vape Coils voor je e-sigaret

Als je wilt kunnen dampen dan heb je een coil nodig! Iedere e-sigaret werkt met een coil. De coil zorgt ervoor dat de e-liquid verdampt kan worden. Iedere e-sigaret heeft zijn eigen bijbehorende coil. Er zijn daarom veel verschillende coils beschikbaar in allerlei vormen en maten. Wil je een coil kopen? Lees dan snel verder voor meer informatie!

Wat is een coil?

Een coil bestaat uit een stukje metaal (vaak kanthal) en een wick (vaak katoen). Het metaal in een coil is meestal van kanthal maar het kan ook stainless steel, mesh of een ander metaal zijn. Het metaal bepaald de weerstand van de coil. Deze weerstand wordt uitgedrukt in "Ohm". Hoe lager de weerstand is hoe warmer de coil wordt en hoe meer damp er vrij komt. Daarom maken we een onderscheid tussen sigaret model coils en waterpijp model coils. Een waterpijp model coil heeft een weerstand lager dan 1.0 ohm (ook wel sub Ohm genoemd). De wick van de coil zorgt ervoor dat de e-liquid bij het metaal van de coil terechtkomt zodat de e-liquid verdampt kan worden. Er wordt bijna altijd gebruikt gemaakt van katoen voor de wick van de coil. Het katoen is ook het gene wat het snelst slijt in een coil. Na 1 à 2 weken is de katoen in de vape coil oud geworden en kan het niet meer zo goed de e-liquid vast houden. De wick wordt dan verwarmd door de coil zonder dat het katoen nat is van de e-liquid wat resulteert in een verbrande smaak. Als je een verbande (katoen) smaak proeft dan is het echt tijd om je coil te vervangen voor een nieuwe

Sigaret model, waterpijp model of een pre-made coil

Wij maken onderscheid tussen drie type coils: sigaret model, waterpijp model en pre-made. Een sigaret model coil is een coil voor de kleinere modellen e-sigaretten. Wij noemen deze e-sigaretten dan ook starterset e-sigaretten. Deze coils hebben een weerstand van meer dan 1 ohm en dampen daardoor net zoals je een normale sigaret rookt. Een waterpijp model coil is een krachtige coil die veel damp kan produceren. Een waterpijp model coil heeft een weerstand lager dan 1 ohm. Vaak ligt de weerstand van een waterpijp model coil zelfs lager dan 0.5 ohm! Deze vape coils zijn bedoeld voor grote, krachtige e-sigaretten die veel damp kunnen produceren. Doordat deze coils veel damp maken kan je ze niet inhaleren als een normale sigaret. Deze coils worden gedampt zoals je ook een waterpijp rookt, je trekt de damp direct door naar je longen. De pre-made coils zijn bedoeld voor een speciaal type e-sigaretten: de verdampers waar je zelf een vape coil voor moet bouwen! Voor een RDA of RTA tank moet je zelf een coil maken en kan je dus geen kant-en-klare sigaret model coil of waterpijp model coil voor gebruiken. Maar een coil zelf maken kan best wel even lastig zijn en bovendien behoorlijk wat tijd kosten. Laat staan als je een unieke coils wilt maken zoals een fused clapton! Daarom kan je pre-made coils kopen. Deze coils zijn al gewikkeld en hebben alleen nog een wick nodig. Je kan deze pre-made coils zo in je deck plaatsen!