0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

NIX18 Niet roken Niet drinken tot je 18 jaar bent.

Wat betekent NIX18

NIX18 is een initiatief, een campagne van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en nog een aantal andere grote partners, waaronder bijvoorbeeld het Longfonds. NIX18 betekent Geen alcoholische dranken mogen nuttigen en het niet mogen roken van tabaksartikelen tot je 18 jaar oud bent.

Sinds wanneer bestaat NIX18

De campagne van NIX18 is op januari 2014 van start gegaan.

Waarom NIX18

Onderzoeken hebben uitgewezen dat roken en drinken zeer schadelijk voor de gezondheid van kinderen is. Gegeven het feit dat het brein, slechte invloed van alcohol is groot, nog enorm in ontwikkeling is, zeker tot je 18e heeft men doen besluiten om een campagne er op los te laten en zelfs de wet daarop aan te passen.

Wat wil deze campagne NIX18 bereiken

Dit initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid richt zich vooral op jongeren tot 18 jaar. Deze wil met NIX18 er voor zorgen dat jongeren het zelf NORMAAL gaan vinden dat ze en niet roken en niet drinken tot ze 18 jaar zijn. En eigenlijk zou iedereen het meer dan normaal moeten gaan vinden dat jongeren niet roken en niet drinken, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Is er duidelijke regelgeving/info over NIX18

Op het internet op www.nix18.nl kun je veel en duidelijke informatie vinden. Het is een uitgebreide site met linkjes naar andere sites waar je onder andere weer veel tips kunt vinden voor ouders. Tips hoe je het beste om kunt gaan met de NIX18 regels.

Gelden de NIX18 regels ook in andere landen

In bijna alle Europese landen gelden dezelfde regels omtrent roken en het gebruik van alcohol onder jongeren tot 18 jaar.

Het effect van NIX18

Het laatste nieuws is dat de campagne goed aangeslagen is, veel jongeren vinden het inmiddels heel normaal om niet te drinken en te roken tot hun 18e jaar en dat was precies de bedoeling van NIX18. Een resultaat wat naar voren komt vanuit een onderzoek van het TNS NIPO is dat bijna 90% van de jongeren niet rookt en dit van plan is vol te houden tot ze 18 jaar zijn. Wat alcohol drinken betreft drinkt 68% niet en is dit van plan vol te houden tot ze 18 jaar zijn. Er zijn verschillende commercials en de laatste nieuwe richten zich vooral op de afspraak gemaakt tussen de jongeren en hun ouders. Op de website van NIX18 wordt het duidelijk maken van afspraken uitgelegd.

Gelden de NIX18 regels ook voor de Elektrische sigaret

De Elektrische sigaret, de E-smoker of ook wel E-sigaret genoemd valt ook onder de regels van NIX18. Het advies bij deze is ook om tot je 18e hier geen gebruik van te maken. Per 1 februari 2015 zijn er strengere regels genoteerd in het Tijdelijk Warenwetbesluit over de E- sigaret met nicotine.

Gelden de NIX18 regels ook in andere landen

In bijna alle Europese landen gelden dezelfde regels omtrent roken en het gebruik van alcohol onder jongeren tot 18 jaar.