0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Mod kopen?

Een mod is een krachtige batterij die de tank voorziet van stroom voor verdamping. Er zijn twee type mods: box mods en mech mods. Mech mods, of ook wel mechanische mods, die helemaal mechanisch werken. Een mech mod heeft dus geen beveiliging tegen bijvoorbeeld kortsluiting. Hierdoor zijn mech mods alleen geschikt voor de gevorderde damper die kennis heeft van de Wet van Ohm. Met een box mod kan je zelf je wattage instellen en allerlei functies gebruiken als het instellen van een curve of temperature controle! Een mod kopen maar weet je niet welke? Neem contact met ons op voor advies!

  1. Box Mods - Box mods zijn mods waar je zelf een wattage op kan instellen. Box mods hebben allerlei extra functies.
  2. Mech Mods - Mechanische mods zonder digitale functies of veiligheidsvoorzieningen.

Op Ma/Vr besteld voor
23:45 = Morgen in huis!

Klantbeoordeling 9.4/10 4995 beoordelingen! damp-e 1 10

Achteraf betalen
Met Klarna.

Twee prachtige winkels
Voor persoonlijk advies.

De beste prijzen!
Wel zo eerlijk.

Wil je graag een mod kopen?

E sigaret mods komen in verschillende vormen en maten! Maar wat doet een mod precies en waar kan je uit kiezen? Weet jij al wat je zoekt in een mod? Als je een mod kopen wilt, lees dan snel verder!

Wat kan en doet een mod allemaal?

Een mod is de batterij van je e-sigaret! De mod levert de stroom voor de coil zodat de coil de e-liquid kan verdampen! De belangrijkste functie van een e sigaret mod is natuurlijk dat je zelf je wattage kan bepalen! Daarom hebben de meeste mods een schermpje waarop je kan zien welk wattage je hebt ingesteld en tevens kan je op het scherm allerlei andere instellingen en informatie terug lezen!

Een e sigaret mod levert de stroom maar waar komt de stroom vandaan? Dat verschilt per mod! Er zijn mods met losse mod batterijen en er zijn mods met een ingebouwde accu. Beide hebben hun voor- en nadelen. Als je voor een mod kiest met losse mod batterijen dan kan je zelf gemakkelijk de mod batterijen in je mod plaatsen (of verwijderen). Dat heeft als voordeel dat als de batterijen slecht zijn geworden en niet meer zo goed hun stroom kunnen vasthouden, dat je dan gemakkelijk de mod batterijen kan vervangen voor nieuwe. Zo heb je voor een relatief klein bedrag weer een batterij in perfecte staat! Een ander voordeel is dat als je mod batterijen leeg zijn, je snel en makkelijk kan vervangen voor volle batterijen! De mod batterijen moeten namelijk in een externe oplader worden opgeladen en niet in de mod zelf. Je kan dus volle batterijen bij je dragen en vervangen met de lege batterijen als dat nodig is. Als je voor een mod kiest met een interne accu dan kan je de accu gewoon opladen in de mod zelf. Net zoals je gewend bent van bijvoorbeeld je telefoon! Let daarbij wel op dat je een oplader gebruikt die geschikt is voor de mod qua ampère. De meeste mods moeten opgeladen worden met een oplader van maximaal 1 ampère. De opladers van je telefoon zijn vaak snelladers die opladen met meer dan 2 ampère. Deze zijn dus niet geschikt om je mod mee op te laden!

Verschillende modi op een mod!

Naast de bekende wattage modus op een e sigaret mod zijn er vaak nog veel meer modi beschikbaar. Twee voorbeelden daarvan die je vaak terug vindt op een mod zijn de temperature controle modus en de curve modus. Met de curve modus kan je het wattage laten fluctueren afhankelijk van hoe lang de vuurknop ingedrukt wordt. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de eerste seconden de mod hoger vuurt dan je hebt ingesteld. Dit is vooral handig als je een dikke coil gebruikt die langer de tijd nodig heeft om op te warmen. Met een curve modus kan je de coil lekker snel laten opwarmen door middel van een curve! Een ander modus is de temperature controle modus. Door de kleine verschillen in de weerstand van de coil te meten kan de e sigaret mod bepalen hoe warm de coil is. Je stelt een maximale temperatuur in die de coil mag worden en als de coil warmer wordt dan wat je hebt ingesteld, dan verlaagt de mod tijdelijk het wattage zodat de coil wat kan afkoelen. Hierdoor kan het katoen in de coil niet verbranden en doe je langer met je coils! Tevens heb je geen last meer van dry hits! De temperature controle modus werkt alleen met bepaalde coils van een specifiek draad, het werkt niet met de standaard kanthal coils.

Een box mod of een mech mod?

Er zit een groot verschil tussen een mech mod en een box mod! Een box mod is vaak een vierkante mod die werkt op een ingebouwde accu of losse mod batterijen. Een mech mod staat "mechanische mod" en werkt dus ook helemaal mechanisch! Dit betekend dat er ook geen veiligheidsvoorzieningen in een mech mod zit! Daarom is een mech mod alleen geschikt voor mensen die bekend zijn met de ''Wet van Ohm''. De echte hobbyisten dus! Als je geen zin hebt om zo de diepte in te gaan dan past een box mod beter bij je!