Rustgevend

Heb je te veel werkdruk of een collega die zorgt voor te veel stress? Kan je daardoor niet goed in slaap komen of ontspannen? We hebben deze kruiden die al eeuwen lang gebruikt worden om je daarbij te helpen.

72 resultaten
Standaard
ashwagandha
5,50
bay bean shredded
14,75
Indian Spirit  Kanna ET2l_1
24,95
Indian Spirit Kanna Extract 20X_1
17,95
Indian Spirit Wormwood Extract 10x
12,95
Indian Spirit Wild Dagga Extract 20x
11,50
Indian Spirit Sakae Naa 25xIl_1
11,50
Indian Spirit Pink Lotus 50xL_1
12,95
Indian Spirit Mulungu Extract 10x_1
12,95
Indian Spirit Marihuanilla 25xL_1
11,50
Indian Spirit Kra thum khok 50xL_1
11,50
Indian Spirit Blue lotis resin 20xL_1
9,95
Indian Spirit Blue Lotus Extract 20x
9,95
Indian Spirit Bay bean 25xl_1
12,95
Indian Spirit Bali Kratom Hard Resin Extract
14,95
Indian Spirit Maconha Brava 25x Extract
9,50
Mcsmart kratom 20x extractl_1
15,00
Mcsmart kratom 15x extractl_1
12,00
MCsmart Wild dagga 20x extract 1graml_1
12,95
MCsmart Passion Flower 5x extract 5graml_1
12,95
Mcsmart Damiana 10x extract 4graml_1
9,95
MCsmart Absinthe 10x extraxt 5gramMl_1
12,95
The Original Vaporbrothers Balancing Bleuss_1
7,95
The Original Vaporbrothers Feeling finee_1
7,95
Pagina

9.3
7762 Onze score met 7762 reviews!
Logo WebwinkelKeur (RGB)
Reviews

Zondag besteld, maandag bezorgd 👌

Rob
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Top webshop, snelle service en eerlijke prijzen.

Kenneth Petermans
Geverifieerde klant van Damp-e.nl

Waar komen rustgevende kruiden vandaan?

Rustgevende kruiden zijn overal ter wereld te vinden, of je nou in de Europese, Afrikaanse of Aziatische kruidengeneeskunde gaat kijken je zult in elke cultuur wel een aantal rustgevende kruiden tegen komen. Het gebruik van rustgevende kruiden is ongeveer net zo oud als de mensheid zelf. Voor de industriële revolutie in de 18e eeuw waren er nog geen medicijnen zoals wij die nu kennen en was kruidengeneeskunde het enige medicijn voor een groot scala aan problemen en klachten. Sindsdien is er een hoop veranderd, maar gelukkig is de kennis van kruiden nooit verloren gegaan!

Een vrij onbekend kruid dat onderdeel is van een zeer bekende drank is Wormwood, in het Nederlands bekend als Alsem. Dit kruid is een onderdeel van de bekende drank Absint. Alsem zou in grote hoeveelheden een hallucinerende werking kunnen hebben, daarom is het brouwen en verkopen van absint een lange tijd verboden geweest in veel landen in Europa. In 1988 kwam de Europese Raad er achter dat er maar zo weinig Alsem in absint verwerkt zit dat dit geen reden was om het gebruik van alsem in absint te blijven verbieden. In Nederland heeft het verbod op verkoop van absint nog jaren stand gehouden, pas in 2005 is in Nederland de absintwet vervallen verklaard en de verkoop van absint weer toegestaan. Veel mensen die een van deze rustgevende kruiden kopen gebruiken deze tijdens meditaties of gebed.

Wat doen rustgevende kruiden?

Elk van deze rustgevende kruiden heeft weer net een andere uitwerking, zo zou het ene kruid kunnen zorgen voor meer rust in stressvolle situaties en het andere kruid kunnen zorgen voor een betere nachtrust. Daarnaast zijn er ook kruiden die bij een lage dosis energie opwekkend zou kunnen werken en bij een hoge dosis juist een kalmerend en ontspannend effect kunnen geven. De mogelijke effecten van deze rusttgevende kruiden kunnen ook verschillend zijn afhankelijk van hoe de kruiden worden gebruikt. Het effect van een thee bijvoorbeeld zal anders zijn dan het effect van het verdampen van hetzelfde kruid. Hetgeen wat al deze kruiden met elkaar gemeen hebben is dat ze zorgen voor meer rust en stabiliteit in drukke perioden. Kan jij wel wat meer ontspanning en rust gebruiken? Dan kun je in deze categorie de rustgevende kruiden kopen om je daarbij te helpen.

Hoe gebruik je rustgevende kruiden?

Van bijna alle rustgevende kruiden kan thee gezet worden, voor veel van deze kruiden is dit ook de meest gebruikte manier van bereiding. Er zijn ook een aantal rustgevende kruiden die vroeger door sjamanen werden gerookt of verbrand tijdens rituelen en om zieken te helpen genezen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die rustgevende kruiden kopen om te gebruiken in combinatie met een vaporizer.