0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Hoe gebruik ik mijn e-smoker veilig?

Al onze e-smokers zijn veilig om te gebruiken. Alle e-smokers zijn beveiligd tegen overladen, oververhitting en kortsluiting tenzij anders wordt aangegeven (in het geval van “mechanische mods”). Een e-smoker kan dus nooit zomaar ontploffen!

Opladen

Mod batterij

Veilig opladen

Is je e-sigaret uit?

Opladen

Als je een e-smoker via USB oplaadt, zorg dan dat je het juiste type adapter gebruikt voor in het stopcontact. De meeste e-smokers kunnen niet met een snellader opgeladen worden. Veel telefoonladers zijn snelladers en die kan je dus niet gebruiken. Gebruik een adapter die tot maximaal 1 ampère (1000 mAh) oplaadt. Iedere micro USB-kabel kan gebruikt worden.

Mod batterij

Als je een e-smoker gebruikt met 18650 batterijen, gebruik dan altijd een externe lader om je batterijen mee op te laden. Wij raden de externe laders van Nitecore aan. De batterijen opladen in je mod via USB kan schade veroorzaken aan je batterijen en je apparaat. 18650 Batterijen mogen ook nooit los vervoerd worden. Als deze batterijen namelijk in aanraking komen met metaal (munten, sleutels, etc) dan kan er kortsluiting ontstaan. Als je losse batterijen bij je wilt dragen gebruik dan onze 18650 hoesjes en doosjes of doe ze in een plastic zak.

De batterij box

Veilig opladen

Voor het opladen van e-smokers gelden dezelfde voorschriften als het opladen van andere elektronische apparaten: Zorg dat je apparaat op een verharde ondergrond ligt tijdens het opladen en bedek de oplader en het apparaat niet. Laat een oplader niet onbeheerd achter tijdens het laden.

Is je e-sigaret uit?

Als je de e-smoker in je jas, tas of broekzak bij je hebt, zorg er dan voor dat het apparaat uit staat. Zo kan het apparaat niet per ongeluk gaan verdampen. Het uit- en aanzetten doe je meestal door 5 keer te klikken op de vuurknop.