0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Zelf Coils maken

Met wick en wire kan je zelf je coils maken. Met het draad (wire) wikkel je zelf een coil. De wick is vaak van katoen. Dit katoen houdt de vloeistof vast zodat het draad de vloeistof kan verdampen. Het katoen moet strak in de coil zitten en niet te lang zijn. Hoe lang de wick moet zijn is afhankelijk van het tankje dat gebruikt wordt. Een te lange en te dikke wick kan dry hits geven, een te korte en te dunne wick kan lekkages veroorzaken.

Een coil maak je door het kanthaldraad te wikkelen. Afhankelijk van het type draad, hoe dik je draad is en hoeveel wikkelingen je hebt gemaakt, komt er een bepaalde weerstand van je coil uit. Voordat je een coil maakt moet je bepalen welke weerstand de coil moet krijgen zodat je ongeveer weet hoeveel wikkelingen je moet maken. Hiervan kan je een schatting maken met behulp van verschillende rekenprogramma’s online. Als de coil af is dan moet er gecontroleerd worden of de weerstand klopt en of er geen kortsluiting is ontstaan. Het beste kan je de coil uitlezen met een “coil reader”. Dit zijn kleine apparaatjes die gemaakt zijn om de weerstand van de coil te laten zien. Als je op je mod de coil uitleest dan heb je kans dat je het apparaat kapot maakt door kortsluiting of door een te grote belasting van je batterijen.

Naast kanthal zijn er andere soorten draad die je kan gebruiken. Zo is er Stainless Steel, Nichroom, Nickel, etc. Kanthal en Stainless Steel kan altijd op wattage modus gebruikt worden. Andere soorten draad (zoals Nichroom en Nickel) kunnen alleen gebruikt worden voor temperature controle modus.

Wick en wire voordelen - Damp-e.nl

Zelf je coils maken vereist dus wel enige oefening en kennis. Door het juiste gereedschap te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een “coiling kit” om coils mee te wikkelen, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Hou bij het maken van je coils goed de limitatie van je batterij in de gaten en ga daar niet overheen

Zelf je coils maken is goedkoper maar heeft ook andere voordelen. Je hebt veel meer keuze in welke weerstand je wilt gebruiken en hoe dik je draad is. Dit bepaalt weer hoe de dampervaring gaat zijn. Ook kan je gemakkelijk je wick vervangen waardoor je niet een hele nieuwe coil hoeft te draaien.

Samengevat:

- Met wick en wire kan je zelf coils maken
- Voor de wick gebruik je katoen
- Voor de coil wordt vaak kanthal gebruikt maar er zijn ook andere type draden
- Een coil maak je door het kanthaldraad te wikkelen
- Afhankelijk van het type draad, hoe dik je draad is en hoeveel wikkelingen je hebt gemaakt, komt er een bepaalde weerstand van je coil uit
- Zelf je coils maken vereist enige oefening en kennis voordat het goed lukt
- Gebruik het juiste gereedschap voor het maken van coils