0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Welke E-sigaret past bij mij?

Er zijn eigenlijk twee soorten elektronische sigaretten: De e-sigaret die inhaleert als een analoge sigaret (de "normale" tabakssigaret) en een esigaret die inhaleert als een waterpijp. Dit verschil duiden we aan met “Mouth-to-Lung” en “Direct Lung” (zie afbeelding 1). Met een Mouth-to-Lung apparaat wordt de damp eerst naar de mond getrokken en vervolgens doorgehaald naar de longen, zoals een analoge sigaret ook wordt gerookt. Bij een Direct Lung apparaat wordt de damp in één keer doorgetrokken naar de longen. Een Mouth-to-Lung apparaat produceert minder damp en geeft wat minder smaak dan een Direct Lung apparaat. Als je wilt stoppen met roken dan raden wij aan om te beginnen met een Mouth-to-Lung apparaat zodat de e-smoker het meest lijkt op je oude vertrouwde analoge sigaret.

inhaleren e-sigaret soorten - Damp-e.nl

E-sigaret en Sub-Ohm

Een Mouth-to-Lung apparaat verdampt op een lager vermogen met hogere weerstand coils. Deze type esmokers vind je onder het kopje “e-sigaret”. De apparaten die dampen als Direct Lung vind je onder het kopje “Sub-Ohm”. Sub-Ohm betekent dat de coil onder de 1.0 ohm weestand is. Als vuistregel kan je aanhouden dat hoe lager de weerstand van de coil is, hoe meer damp er vrijkomt (zie afbeelding 2).

Sub-ohm esmoker en E-sigaret wolk - Damp-e.nl

Kwaliteiten

Bij iedere esmoker zie je een klein overzicht van de kwaliteiten van het apparaat. Dit wordt aangegeven met sterren. Als een e-smoker veel damp produceert dan krijgt hij 5 sterren, produceert hij zeer weinig damp dan krijgt de e-smoker 1 ster. Ditzelfde geldt voor de batterij, de smaak en het gemak waarmee het apparaat bediend wordt.

Samengevat:

- Er zijn twee type e-smokers: de e-sigaret die inhaleert als een (analoge) tabakssigaret en e-sigaretten die dampen als een waterpijp
- Een e-sigaret die lijkt op een sigaret dampt "Mouth-To-Lung", een "waterpijp" e-sigaret dampt "Direct Lung"
- Om te stoppen met roken is een e-sigaret die "Mouth-To-Lung" inhaleert het meest geschikt
- Hoe lager de weerstand van de coil is, hoe meer damp er vrijkomt