0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Welke e sigaret kopen?

Er zijn eigenlijk twee soorten elektronische sigaretten: De e sigaret die inhaleert als een analoge sigaret (de "normale" tabakssigaret) en een e sigaret die inhaleert als een waterpijp. Dit verschil duiden we aan met “Mouth-to-Lung” en “Direct Lung” (zie afbeelding 1). Als je niet weet welke e sigaret kopen het beste is om te stoppen met roken? Dan raden wij aan om te beginnen met een Mouth-to-Lung apparaat zodat de e-sigaret het meest lijkt op je oude vertrouwde sigaret.

  1. Met een Mouth-to-Lung e sigaret wordt de damp eerst naar de mond getrokken en vervolgens doorgehaald naar de longen, zoals een sigaret ook wordt gerookt.

  2. Een Mouth-to-Lung e sigaret produceert evenveel damp zoals de normale sigaret.


  3. Bij een Direct Lung e-sigaret wordt de damp in één keer doorgetrokken naar de longen.

  4. Een Direct Lung e-sigaret produceert grote damp wolken, zoals een waterpijp.

inhaleren e-sigaret soorten - Damp-e.nl

Welke e-sigaret past bij mij?

Een Mouth-to-Lung e sigaret word vaak verkocht als Starterkit, zoals de naam al zegt hier beginnen de meeste dampers mee. Deze type e sigaretten vind je onder het kopje “e-sigaret”.

Een Direct Lung e sigaret vind je onder de naam Sub Ohm het kopje “Sub-Ohm”. Sub-Ohm betekent dat de coil onder de 1.0 ohm weestand is. Als vuistregel kan je aanhouden dat hoe lager de weerstand van de coil is, hoe meer damp er vrijkomt (zie afbeelding 2).

Sub-ohm esmoker en E-sigaret wolk - Damp-e.nl

Gemak of een mini computer?

De starterkit en Sub Ohm e sigaretten zijn er in veel verschillende varianten. Behalve het merk, uiterlijk of type kan je vaak ook nog kiezen tussen gemak of een mini computer. Er zijn e sigaretten die maar 1 drukknop hebben, hiermee zet je de batterij aan en uit en hiermee kan ook geïnhaleerd worden. Het voordeel van deze éénvoudige modellen is dat er bijna niks kapot of mis mee kan gaan. Dan hebben we ook nog het type “mod” een soort mini computer, het grote voordeel hiervan is dat er zelf gekozen kan worden hoeveel damp de e sigaret geeft. Maar pas op, als je de mod te hoog zet kan de coil sneller verbranden en die moet dan vervangen worden.

Weet je niet zeker welke e sigaret kopen nu het best is? Gelukkig hebben wij nog altijd meerdere winkels waar we alles aan je kunnen uitleggen en laten zien. Zijn de winkels toch iets te ver weg? Je kan ons altijd even een belletje geven of een e mail sturen en kunnen je helpen bij het maken van een keuze.

Samengevat:

- Er zijn twee type e-smokers: de e-sigaret die inhaleert als een (analoge) tabakssigaret en e-sigaretten die dampen als een waterpijp
- Een e-sigaret die lijkt op een sigaret dampt "Mouth-To-Lung", een "waterpijp" e-sigaret dampt "Direct Lung"
- Om te stoppen met roken is een e-sigaret die "Mouth-To-Lung" inhaleert het meest geschikt
- Hoe lager de weerstand van de coil is, hoe meer damp er vrijkomt