0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Wat is een E-sigaret?

Het grote verschil tussen een elektronische sigaret en een analoge sigaret (de "normale" tabakssigaret) is dat een elektronische sigaret niets verbrandt (zie afbeelding 1). Een e-sigaret verdampt terwijl een analoge sigaret verbrandt. Door de verdamping komen er minder schadelijke stoffen vrij. Zo zit er in een esigaret geen: teer, koolmonoxide, fosfor, ammoniak, lood en die andere 4000 chemische stoffen die wel in een analoge sigaret zitten.

Sigaret en E-sigaret - Damp-e.nl

E-sigaret onderdelen

Een elektronische sigaret bestaat altijd uit twee onderdelen: een batterij en een tankje (zie afbeelding 2). Het tankje wordt ook wel clearomizer of atomizer genoemd. De batterij zorgt voor stroom en het tankje is het reservoir voor de e-liquid (zie afbeelding 3).

Tank en Batterij - Damp-e.nl

De eliquid wordt verdampt door de coil. Een coil is een stukje gloeidraad met daar omheen katoen. De batterij warmt het gloeidraad in de coil op en verdampt daardoor de vloeistof die in het katoen is getrokken. Vanuit het reservoir van het tankje wordt er nieuwe vloeistof naar het katoen geleverd. De coil moet eens in de 2 weken vervangen worden. Dan is namelijk het katoen oud geworden en kan het niet goed meer de vloeistof vasthouden. Je zal merken dat de smaak achteruitgaat na verloop van tijd. Als de coil echt aan vervanging toe is dan proef je verbrand katoen: vervang dan direct je coil! Op ieder tankje zit een mondstuk waarmee de verdampte vloeistof geïnhaleerd kan worden.

Onderdelen tankje - Damp-e.nl

Vloeistof

De liquid die in een elektrische sigaret gaat bevat een bepaalde hoeveelheid nicotine. De eliquids zijn dan ook op verschillende nicotine niveaus te koop (zie afbeelding 4). Als je de nicotine wilt afbouwen dan kan er gekozen worden om steeds een lagere nicotinesterkte te gebruiken. Iedere e-liquid is ook te koop op 0 mg nicotine: nicotinevrij dus!

Vloeistof flesjes in verschillende sterktes nicotine - Damp-e.nl

Samengevat:

- Een e-sigaret verbrandt niets
- Bij het dampen van een e-sigaret komt er geen teer vrij
- Een e-sigaret bestaat altijd uit een batterij en een tankje
- De e-liquid wordt verdampt door de coil
- De coil moet eens in de 2 weken vervangen worden
- De e-liquid bepaalt de sterkte van de nicotine