0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Wat voor onderhoud moet ik plegen?

Een elektrische sigaret heeft weinig onderhoud nodig. De vloeistof moet op tijd worden bijgevuld en de coil moet eens per 2 weken vervangen worden. Het katoen in de coil wordt namelijk oud en kan dan geen vloeistof meer vasthouden. Als het katoen geen vloeistof bevat dan verhit de coil alleen het katoen en krijg je de smaak van verbrand katoen. Niet lekker! Vervang daarom op tijd je coil en damp nooit je tankje kurkdroog. Als je merkt dat de smaak wel heel erg achteruit is gegaan, dan is het tijd om je coil te vervangen.

De coil wordt in de base van de tank gedraaid (zie afbeelding 1). Om de coil te vervangen moet het tankje open gemaakt worden. Vervolgens draai je de oude coil eruit en plaats je een nieuwe coil in de base van de tank. Als je de coil hebt geplaatst vul dan de tank met vloeistof en laat de tank dan even staan. Na ongeveer een kwartier is de vloeistof goed in het katoen getrokken en kan er weer gedampt worden!

esmoker tankje uitleg uit elkaar - Damp-e.nl

Het mondstukje

Wij raden aan om regelmatig het mondstuk (driptip) van je e-smoker schoon te maken. Het mondstuk ligt vaak aan je lippen en het is daarom belangrijk deze goed schoon te houden. In de meeste gevallen kan je de driptip lostrekken van de topcap (zie afbeelding 2). Als de driptip los is van de tank kan je hem omspoelen met warm water of even laten weken in een bakje.

Driptip reinigen - Damp-e.nl

Het tankje

Het is aan te raden om eens in de zoveel tijd je tankje even goed om te spoelen met warm water. Door je tankje schoon te houden blijft de smaak van je vloeistof beter en het is natuurlijk hygiënisch. Om je tankje schoon te maken moet je eerst alles losdraaien. De coil mag niet nat worden, leg die dus even apart. De rest van de onderdelen kan je met warm water omspoelen (zie afbeelding 3).

Tankje esigaret omspoelen en schoonmaken - Damp-e.nl

Optijd bijvullen

Om te voorkomen dat je coil verbrand moet je nooit het hele tankje van je e-smoker leeg dampen (zie afbeelding 4). Dan komt namelijk het katoen droog te staan van de coil en krijg je een verbrande katoen smaak.

Tankje bijvullen - Damp-e.nl

Samengevat:

- Een e-smoker heeft weinig onderhoud nodig
- De coil moet eens in de 2 weken vervangen worden
- De e-liquid moet op tijd worden bijgevuld
- Vanwege de hygiëne is het aan te raden om het mondstukje regelmatig om te spoelen met warm water
- Het tankje van een e-smoker (zonder coil!) kan omgespoeld worden met warm water om hem te reinigen