0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - MTL Dampers

Iedere e-smoker bestaat uit twee onderdelen: de batterij en het tankje. De batterij levert de stroom naar het tankje waar de eliquid verdampt wordt. Het tankje houdt de vloeistof vast in een reservoir en verdampt de e-liquid door middel van een coil. De tankjes die je vindt onder het kopje “tankjes” op onze website worden gedampt als een analoge sigaret, op de “Mouth-to-Lung” manier(zie afbeelding 1).

Mouth  to lung tankje - Damp-e.nl

Deze Mouth-To-Lung tankjes maken gebruik van fabrieks-coils. Dat wil zeggen dat je zelf geen coils hoeft te maken, die zijn namelijk al gemaakt door de fabrikant. De coils kan je gewoon in je tank draaien door middel van schroefdraad.

Het mondstuk van een tankje wordt ook wel “driptip” genoemd. De meeste tankjes gebruiken een 510-aansluiting voor de driptips maar sommige tankjes gebruiken een eigen aansluiting (zie afbeelding 2). Een tankje met een 510-aansluiting voor de driptip kan een andere driptip op gezet worden omdat ze gebruik maken van de universele aansluiting.

510 aansluiting mondstukje - Damp-e.nl

Op veel tankjes heb je aan de onderkant (soms aan de bovenkant) een ring zitten waar de luchttoevoer geregeld kan worden. Deze luchttoevoer kan meer open of dicht gezet worden. Iedere keer als er geïnhaleerd wordt, wordt er via de luchttoevoer lucht door de tank heen getrokken. Hoever de luchttoevoer openstaat bepaald hoe hard er geïnhaleerd moet worden (zie afbeelding 3). Als de luchttoevoer helemaal dicht staat dan trekt de tank vacuüm en kunnen er lekkages optreden. Als er geen luchttoevoer-ring op de tank zit, dan is de luchttoevoer niet af te stellen.

luchttoevoer tankje - Damp-e.nl

De meeste tankjes hebben een zogeheten “510-aansluiting”. Dit is de meest gebruikte aansluiting voor esmokers. Een 510-aansluiting is een pin met schroefdraad waarmee de tank op de batterij gedraaid kan worden. Het is ook mogelijk dat de tank een eGo aansluiting gebruikt (zie afbeelding 4). Dit is een wat oudere aansluiting maar wordt vaak nog gebruikt bij “pen style” batterijen. Een eGo-aansluiting is een gat met aan de binnenkant schroefdraad. Controleer altijd of je tank op je batterij past. Zowel de tank als de batterij moet dezelfde aansluiting hebben. Een tankje met een eGo-aansluiting past ook op een batterij met een 510-aansluiting al krijgt deze combinatie niet de schoonheidsprijs.

510 en ego aansluiting - Damp-e.nl

Samengevat:

- Een tankje houdt de vloeistof vast in reservoir en verdampt de vloeistof door de coil
- Deze tankjes worden "Mouth-To-Lung" gedampt
- Het mondstukje van een tankje wordt ook wel driptip genoemd
- Je kan de luchttoevoer aanpassen door de ring te verstellen
- De meeste tankjes hebben een 510-aansluiting, de oudere eGo aansluiting wordt steeds minder vaak gebruikt