0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Hoe werkt een zelfbouw tank?

Een Rebuildable Tank Atomizer (RTA) is een tankje waar je zelf je coils voor maakt met kanthal en katoen. Dit geeft je meer keuzevrijheid in welk draad je gebruikt en welke weerstand je coil wordt.

Een RTA heeft altijd een driptip, een luchttoevoer-ring en een reservoir waar de e-liquid in gaat (zie afbeelding 1). De driptip is het mondstuk van de tank, hiermee inhaleer je de damp. De luchttoevoer-ring kan je afstellen. Hiermee bepaal je hoeveel weerstand je voelt tijdens het inhaleren en hoe warm de damp wordt (zie afbeelding 2). Als je de luchttoevoer-ring helemaal afsluit zal de tank vacuüm trekken als je probeert te inhaleren. Daar komen problemen van zoals lekkages en gorgelende coils. Het reservoir voedt de coil nieuwe e-liquid die verdampt kan worden.

Het deck van een RTA is de plek waar je de coil met wick plaatst. Iedere tank heeft een eigen soort deck. Het deck bepaalt hoeveel coils je kan plaatsen. Sommige decks hebben ruimte voor één coil, andere decks hebben ruimte voor twee of meer coils (zie afbeelding 3).

luchttoevoer rta tank - Damp-e.nl

Alle RTA’s hebben standaard een 510-aansluiting. Wij raden aan om je RTA op een mod te draaien zodat je het wattage kan instellen. Iedere coil die je maakt heeft namelijk weer een ander vermogen nodig.

single en dual coil deck - Damp-e.nl

Je kan zelf coils maken met wick en wire. Zelf je coils maken is goedkoper maar heeft ook andere voordelen. Je hebt veel meer keuze in welke weerstand je wilt gebruiken en hoe dik je draad is. Dit bepaalt weer hoe de dampervaring gaat zijn. Ook kan je gemakkelijk je wick vervangen waardoor je niet een hele nieuwe coil hoeft te draaien.

Samengevat:

- RTA staat voor Rebuildable Tank Atomizer
- Voor een RTA moet je zelf coils maken met draad en katoen
- Het deck van een RTA is de plek waar je de coil met wick plaatst
- Voor een RTA is het moeilijker zelf coils voor te bouwen dan een RDA
- Gebruik voor een RTA altijd een mod zodat je zelf het wattage kan instellen