0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Hoe gebruik ik mijn e-smoker veilig?

Al onze e-smokers zijn veilig om te gebruiken. Alle e-smokers zijn beveiligd tegen overladen, oververhitting en kortsluiting tenzij anders wordt aangegeven (in het geval van “mechanische mods”).

Opladen

Als je een e-smoker via USB oplaadt, zorg dan dat je het juiste type adapter gebruikt voor in het stopcontact. De meeste e-smokers kunnen niet met een snellader opgeladen worden. Veel telefoonladers zijn snelladers en die kan je dus niet gebruiken. Gebruik een adapter die tot maximaal 1 ampère (1000 mAh) oplaadt. Iedere micro-USB-kabel kan gebruikt worden (zie afbeelding 1).

Esmoker veilig opladen via usb - Damp-e.nl

Mod batterij

Als je een e-smoker gebruikt met 18650, 20700 of 21700 batterijen, gebruik dan altijd een externe lader om je batterijen mee op te laden. Wij raden de externe laders van Nitecore aan. De batterijen opladen in je mod via de USB-poort kan schade veroorzaken aan je batterijen en je apparaat. Mod batterijen (zoals bijvoorbeeld de 18650, 20700 of 21700) mogen nooit onbeschermd vervoerd worden. Als deze batterijen namelijk in aanraking komen met metaal (munten, sleutels, etc) dan kan er kortsluiting ontstaan (zie afbeelding 2). Als je losse batterijen bij je wilt dragen gebruik dan onze mod batterij hoesjes en doosjes of doe ze in een plastic zak.

MOD batterijen veilig mee omgaan - Damp-e.nl

Veilig opladen

Voor het opladen van e-smokers gelden dezelfde voorschriften als het opladen van andere elektronische apparaten: Zorg dat je apparaat op een verharde ondergrond ligt tijdens het opladen. Bedek de oplader en het apparaat niet. Laat een oplader niet onbeheerd achter tijdens het laden (zie afbeelding 3).

Esigaret bedekt opladen - Damp-e.nl

Is je e-sigaret uit?

Als je een e-smoker in je jas, tas of broekzak bij je hebt, zorg er dan voor dat het apparaat uit staat (zie afbeelding 4). Zo kan het apparaat niet per ongeluk gaan verdampen. Het uit- en aanzetten doe je meestal door 5 keer te klikken op de vuurknop.

Is je esmoker uit? - Damp-e.nl
 

Samengevat:

- Alle e-smokers zijn beveiligd tegen overladen, oververhitting en kortsluiting
- Gebruik geen snellader als je een e-smoker oplaadt
- Sommige mods gebruiken mod batterijen (zoals 18650, 20700 en 21700 batterijen)
- Mod batterijen mogen niet in de mod worden opgeladen en moeten extern worden opgeladen
- Vaak gaat een e-smoker aan en uit door 5 keer snel op de "vuurknop" te drukken