0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - E-sigaret

Onder het kopje “e-sigaret” op onze website vind je e-sigaretten die het meest lijken op de "normale" (analoge) sigaret. Door de “Mouth-to-Lung” manier van dampen dampt een esigaret net zoals een analoge sigaret rookt. De dampproductie van een e sigaret is niet enorm waardoor je discreet kan genieten van je esigaret. Er komt ongeveer net zo veel damp van een e-sigaret als rook van een analoge sigaret (zie afbeelding 1).

Esigaret dampproductie - Damp-e.nl

De e-sigaretten onder het kopje “e-sigaret”, “e-pijp” en “e-sigaar” zijn allemaal complete setjes. Dat wil zeggen dat je met een setje alleen nog een e-liquid nodig hebt om te kunnen dampen. Ieder setje wordt met een batterij, een tankje en een coil geleverd; de drie belangrijkste onderdelen om te kunnen dampen.

Een e-sigaret damp je door op de vuurknop te drukken op de batterij. Terwijl je de knop ingedrukt houdt inhaleer je de damp net zoals je een analoge sigaret zou roken. Deze manier van dampen wordt ook wel “Mouth-to-Lung” genoemd.

Het dampen van een e-sigaret is 95% minder schadelijk dan het roken van een analoge sigaret. Doordat er geen tabak verbrand wordt komt er geen teer, koolmonoxide, fosfor, ammoniak, en andere schadelijke stoffen vrij.

Samengevat:

- Een e-sigaret lijkt het meest op de traditionele (analoge) tabakssigaret
- Een e-sigaret damp je op een Mouth-To-Lung manier
- Door de "Mouth-to-Lung" manier van dampen dampt een esigaret net zoals een analoge sigaret rookt
- Een e-sigaret wordt als setje geleverd inclusief batterij, tank en coil maar nog geen e-liquid
- Om een e-sigaret te dampen moet de "vuurknop" worden ingedrukt tijdens het inhaleren
- Het dampen van een e-sigaret is 95% minder schadelijk dan het roken van een analoge sigaret