0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - DL Dampers

Sub-ohm tankjes zijn tankjes die coils gebruiken onder de 1.0 ohm. Hierdoor kunnen ze krachtig verdampen en komt er meer smaak en damp vrij. Een sub-ohm tank dampt anders dan andere tankjes. Een sub-ohm tank wordt gedampt als een waterpijp, wat ook wel “Direct Lung” genoemd. Door de hoeveelheid damp die er vrijkomt kan de damp niet worden opgeslagen worden in de wangen voordat je deze doortrekt naar de longen en dus moet de damp direct naar de longen toe worden geïnhaleerd (vandaar de term “Direct Lung”).

Sub-ohm tankje - Damp-e.nl

Deze Sub-Ohm tankjes maken gebruik van fabriekscoils. Je hoeft dus niet zelf coils te maken, deze zijn al gemaakt door de fabrikant en kun je zo kant-en-klaar kopen.

De luchttoevoer op een sub-ohm tank is vaak zelf af te stellen met de luchttoevoer-ring. De luchttoevoer op een sub-ohm tank is groter dan op andere tankjes. Dit heeft ook weer te maken met het vermogen waarop deze tankjes gedampt kunnen worden. Hoever de luchttoevoer openstaat bepaald hoe hard er geïnhaleerd moet worden en hoe warm de damp is (zie afbeelding 2).De luchttoevoer mag nooit helemaal dicht staan. Als de luchttoevoer dicht is dan trekt de tank vacuüm bij het inhaleren wat resulteert in lekkages en gorgelende coils.

Luchttoevoer Sub-ohm tankje - Damp-e.nl

Als je het mondstuk van je tank wilt vervangen (de driptip) let er dan op dat de nieuwe driptip niet een te kleine opening heeft. Doordat een sub-ohm tank meer damp produceert is er een wijdere driptip nodig om condens en andere problemen te voorkomen. De meeste driptips gebruiken de standaard 510-aansluiting (zie afbeelding 3). Controleer voordat je een nieuwe driptip aanschaft of de nieuwe driptip past op je tankje.

Driptip 510 aansluiting - Damp-e.nl

Doordat een sub-ohm tank krachtiger verdampt dan de meeste tankjes verbruiken dit soort tankjes ook meer vloeistof. Doordat er meer vloeistof verbruikt wordt kan het zijn dat je coil het minder lang volhoudt dan je misschien gewend bent. Voor sub-ohm tankjes geldt dat de coils maximaal 2 weken mee gaan.

Alle sub-ohm tankjes maken gebruik van de 510-aansluiting (zie afbeelding 4). Dit is de meest gebruikte en universele aansluiting voor batterij/mods en tankjes. Alle mods hebben ook een 510-aansluiting en combineren goed met sub-ohm tankjes doordat de mods een hoog wattage kunnen afgeven.

Sub-ohm tank 510 aansluiting - Damp-e.nl

Samengevat:

- Sub-ohm tankjes gebruiken sub-ohm coils
- Een sub-ohm tankje geeft veel smaak en veel damp
- Een sub-ohm tankje damp je "Direct-Lung"
- Voor een sub-ohm tankje koop je kant-en-klare coils
- Een sub-ohm tankje heeft vaak een groter mondstukje