0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Direct-Lung Dampen

Alhoewel sub-ohm apparaten ook “e-sigaretten” worden genoemd dampen ze toch op een heel andere manier dan de e-sigaretten die je vindt bij ons op de website onder "e-sigaret". Een sub-ohm e sigaret dampt meer als een waterpijp dan een analoge sigaret. Sub-ohm apparaten geven meer damp en meer smaak dan "e-sigaretten".

damp productie sub-ohm apparaat

Iedere esigaret maakt gebruik van een coil. Een coil bestaat uit gloeidraad met daar omheen een stukje katoen. Doordat het gloeidraad warm wordt verdampt het de vloeistof die in het katoen is getrokken. Als een coil ouder wordt, wordt de smaak ook minder. Op een gegeven moment ga je zelfs (verbrand) katoen proeven. Dan is het echt tijd om je coil te vervangen. Meestal gaat een coil tussen de 1 à 3 weken mee voordat je hem moet vervangen.

Sub-Ohm betekent dat de weerstand van de coil (dus van het gloeidraad) lager is dan 1.0 ohm. Vaak zijn sub-ohm coils zelfs lager dan 0.5 ohm. Als vuistregel kan je aanhouden dat hoe lager de weerstand van de coil, hoe hoger het vermogen waarop gedampt kan worden. Hoe hoger het vermogen, hoe meer damp er vrijkomt en hoe meer smaak je proeft van je eliquid. Klik hier voor meer informatie over coils.

mouth-to-lung en direct-lung coils

Het dampen van een e-sigaret is 95% minder schadelijk dan het roken van een analoge sigaret. Doordat er geen tabak verbrand wordt komt er geen teer, koolmonoxide, fosfor, ammoniak, en andere schadelijke stoffen vrij.

Samengevat:

- Een sub-ohm e-sigaret dampt meer als een waterpijp dan een (analoge) tabakssigaret
- Sub-ohm apparaten geven meer damp en meer smaak dan "e-sigaretten"
- Sub-Ohm betekent dat de weerstand van de coil (dus van het gloeidraad) lager is dan 1.0 ohm
- Hoe lager de weerstand van de coil, hoe hoger het vermogen waarop gedampt kan worden