0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Dampersgids - Coils

Ieder apparaat heeft zijn eigen coils. Zo passen er in de Q16 tank alleen de coils die gemaakt zijn voor de Q16 (de Justfog Organic Cotton Coils). Zonder coil kan er niet gedampt worden maar wat is een coil nu precies?

Een coil bestaat uit gloeidraad met daar omheen een stukje katoen. Doordat het gloeidraad warm wordt verdampt het de vloeistof die in het katoen is getrokken. Als een coil ouder wordt, wordt de smaak ook minder. Op een gegeven moment ga je zelfs (verbrand) katoen proeven (zie afbeelding 1). Dan is het echt tijd om je coil te vervangen. Een coil gaat gemiddeld 2 weken mee.

schone en verbrande coil - Damp-e.nl

De weerstand van het gloeidraad wordt weergeven in “Ohm”. Dat geeft aan hoe gemakkelijk stroom kan reizen door het draad. Hoe lager de ohm, hoe hoger het vermogen waar die coil op gebruikt kan worden. En hoe hoger het vermogen, hoe meer damp er geproduceerd wordt door de coil. Als er meer damp vrijkomt dan wordt er ook meer e-liquid verdampt en zal de smaak van de eliquid intenser zijn.

De coil moet vastgedraaid worden totdat de coil niet verder kan (zie afbeelding 2). Als de coil lost zit dan kan het zijn dat je tankje gaat lekken, helemaal niet meer reageert of dat je apparaat “atomizer short” of “no atomizer” zegt. Als je een nieuwe coil plaatst in je tank dan is het verstandig om de coil even te laten intrekken. Laat daarom je e-smoker eerst even 10 minuten staan zodat de coil goed verzadigd kan raken.

Coil vastdraaien - Damp-e.nl

Samengevat:

- Je hebt een coil nodig om te kunnen dampen
- Iedere e-smoker heeft zijn eigen type coil
- Een coil gaat gemiddeld 2 weken mee
- De weerstand van de coil wordt uitgedrukt in "Ohm"