0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Waarom de elektrische sigaret?

Als eigenaar van Damp-e is dit geen lastige vraag. De vele voordelen die het “dampen” biedt hebben ervoor gezorgd dat er samen met mij al vele andere mensen zijn overgestapt. Dat is zeker niet voor niets.

Vier jaar geleden ben ik voor het eerst met dampen in aanraking gekomen. Na jaren lang dagelijks veel sigaren en sigaretten te hebben gerookt was ik opzoek naar een alternatief. Helemaal stoppen met roken was voor mij helaas geen optie.

Via het internet heb ik toen mijn eerste e-sigaret besteld, een vrij simpel model dat nog niet te vergelijken was met de modellen die momenteel op de markt zijn, zoals die van KangerTech. Het was wel direct een succes! Daarnaast trok ik ook veel belangstelling van de mensen om mij heen. Mede door de e-liquids die in vrijwel alle smaken verkrijgbaar waren wilde iedereen het eens proberen. Echter wisten nog maar weinig mensen waar je de elektrische sigaretten kon kopen, dat was voor mij dan ook één van de motivaties om de winkel Damp-e te beginnen.

Om te beginnen ging mijn conditie met de dag voorruit, tot grote tevredenheid van mijn vriendin waarmee ik weer vaker ga hardlopen. Daarnaast is mijn huis veel aangenamer geworden. De sigarettenrook had mijn huis behoorlijk verpest want de gordijnen en de muren waren geel geworden van kleur, ook hing er stelselmatig een muffe rooklucht. De waterdamp die de e-sigaret produceert loste dit probleem volledig op en zorgde er tevens gelijk voor dat mijn bezoek zich niet gehinderd voelde in mijn persoonlijke omgeving.

Nog een belangrijke reden om te stoppen met roken en over te stappen op dampen is het financiële gedeelte. Ik rookte vroeger vier pakjes tabak en een doosje sigaren in de week, wat neer kwam op ruim 120 euro per maand. Met elektronisch roken geef ik slecht twee a drie tientjes per maand uit aan e-liquids. Met het roken van gewone tabak ben je dus in mijn ogen een dief van je eigen portemonnee.

Met vriendelijke groet,
Dave Westerveld