0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Stoppen met roken niet onmogelijk

Mijn naam is Chris van Egmond, 29 jaar oud en vrachtwagenchauffeur van beroep. Ik begon met roken op mijn 17e en heb gedurende 12 jaar lang dagelijks gerookt. De eerste jaren zat ik nog een acceptabel niveau van circa 3 pakjes sigaretten per week, maar in mijn laatste fase ging er dagelijks pakje doorheen.

Ik heb verschillende pogingen gedaan om te stoppen, maar zonder succes. Helaas merkte ik dat al die jaren roken een aanslag op mijn gezondheid is geweest. Ondanks dat mijn hoest het eigenlijk niet meer toeliet om te roken, bleef ik toch doorgaan. De verslaving was de baas geworden over mijn lichaam en portemonnee.

Een vriend uit Zeist die zelf al in het bezit was van een elecktrische sigaret heeft mij op een dag meegenomen naar Damp-e. Op voorhand was ik niet heel enthousiast, maar toch ben ik mee gegaan.

Uiteindelijk ben ik op basis van mijn rookpatroon door Dave aan een geschikte e-sigaret geholpen. Ik ben begonnen met de KangerTech Emow serie, een model dat makkelijk is mee te nemen en een mooie hoeveelheid damp creëert. Veel vrienden van mij vinden dit type een casual gadget die goed bij mij past.

Toen ik pas begon met dampen moest ik er nog wel erg aan wennen, het gevoel is net wat anders aan dan roken. Na ongeveer één week ging had ik voor mezelf in de gaten hoe ik de e-sigaret optimaal kon gebruiken. Sinds dien heb ik ook niet meer de behoefte gehad aan een sigaret. De verschillende smaakjes maken het zelfs een stuk aangenamer dan een normale sigaret. Persoonlijk geef ik dan ook de voorkeur aan de “Red Candy” uit de Silver Line.

Omdat ik mijn verslaving stapsgewijs wilde afbouwen ben ik geadviseerd te beginnen op 12mg nicotine, maar inmiddels is 6mg al meer dan genoeg. Het uiteindelijke doel is om helemaal te stoppen met roken, dampen in dit geval. Maar inmiddels profiteer ik al van de vele voordelen die de overstap mij hebben geboden. Ik heb geen last meer van overmatig hoesten. Daarnaast zadel ik mijn gezin ook niet meer op met alle overlast die het roken van tabak tot gevolg hebben.