Grinders van vroeger tot nu

Grinders van vroeger tot nu

Als je een fervente gebruiker bent van cannabis of andere kruiden, dan ben je waarschijnlijk bekend met de grinder. Een grinder is een handig hulpmiddel om kruiden te vermalen, waardoor ze beter te gebruiken zijn. Maar waar komt deze handige tool eigenlijk vandaan? We duiken samen in de geschiedenis van de grinder en ontdekken hoe deze zich heeft ontwikkeld van vroeger tot nu.

Geschiedenis van de grinder:

Grinders worden al heel lang gebruikt om kruiden te vermalen. In de oudheid werden ze bijvoorbeeld al gebruikt in China om kruiden te malen voor medicinale doeleinden. In Europa werden ze vooral gebruikt om koffiebonen te malen. Pas vele jaren later, in de jaren 60 van de twintigste eeuw, begon de grinder ook populair te worden onder cannabisgebruikers.

De eerste grinders waren eenvoudig van ontwerp en werden meestal met de hand bediend. Ze bestonden uit twee delen, met in elk deel een scherpe puntige tand. Door de twee delen tegen elkaar in te draaien, werden de kruiden vermalen. Dit waren meestal houten grinders, plastic grinders of metalen grinders.

Malen door de Tijd: De Evolutie van Kruidenmolens.

In de jaren 70 en 80 werden grinders steeds populairder onder cannabisgebruikers en ook de ontwerpen werden steeds geavanceerder. Er werden bijvoorbeeld grinders gemaakt met meerdere compartimenten, waarbij het gemalen materiaal in verschillende vakjes terecht kwam. Ook werden er grinders gemaakt met filters, waardoor het kief van de cannabis apart kon worden opgevangen.

In de jaren 90 werden er elektrische grinders op de markt gebracht, die het malen nog makkelijker maakten. Deze grinders waren voorzien van een motor en konden automatisch kruiden vermalen. Ook werden er steeds meer grinders gemaakt van hoogwaardige materialen zoals bijvoorbeeld: aluminium of zelfs titanium, waardoor ze langer meegingen.

Soorten grinders:

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten grinders verkrijgbaar. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende types:

Handmatige grinders

Handmatige grinders: de naam zegt het al, dit zijn de klassieke grinders die met de hand worden bediend. Ze zijn meestal gemaakt van metaal, hout of plastic.

Elektrische Grinders

Elektrische grinders: deze grinders zijn voorzien van een motor en vermalen automatisch kruiden. Ze zijn vooral handig als je grote hoeveelheden kruiden of cannabis in één keer wilt vermalen.

Compartiment Grinders

Compartiment grinders: deze meerlaagse grinders hebben meerdere vakjes, waarin het gemalen materiaal wordt opgevangen. Zo kun je bijvoorbeeld de kief apart opvangen.

Hasj Grinders

Hasj grinders: bestaan pas sinds 2018 en er zijn verschillende modellen voor zowel harde als zachte hasj.

Schoonmaken met een tandenborstel

Vroeger werden grinders vaak met de hand schoongemaakt en werden er geen speciale schoonmaak hulpmiddelen gebruikt zoals tegenwoordig. Om de grinder schoon te maken, werd deze eerst uit elkaar gehaald en werden de verschillende onderdelen afgespoeld met warm water en zeep.

Om het schoonmaken wat makkelijker te maken, werd soms een tandenborstel gebruikt om de kleine hoekjes en gaatjes schoon te maken. Ook werd er wel eens een naald of ander klein voorwerp gebruikt om de grinder schoon te krabben.

In de 20ste eeuw:

Een andere methode die soms werd gebruikt, was het inweken van de grinder in heet water met azijn. Dit zou het vuil losweken en het schoonmaken makkelijker maken. Na het inweken werd de grinder dan weer met de hand schoongemaakt en afgespoeld.

Hoewel er tegenwoordig allerlei speciale schoonmaakhulpmiddelen en -middelen verkrijgbaar zijn voor grinders, blijft de basis van het schoonmaken nog steeds hetzelfde.

Door de grinder regelmatig schoon te maken, zorg je ervoor dat deze goed blijft functioneren en dat er geen vuil en resten achterblijven die de smaak van je cannabis kunnen beïnvloeden.

Conclusie:

De grinder is een handig hulpmiddel dat al eeuwenlang gebruikt wordt om kruiden te vermalen. Van eenvoudige handmatige grinders tot geavanceerde elektrische modellen, er is voor ieder wat wils. Door de geschiedenis van de grinder te begrijpen, kun je beter begrijpen hoe deze handige tool zich heeft ontwikkeld en welke verschillende soorten er zijn. Of je nu cannabis of andere kruiden gebruikt, een goede grinder kan het verschil maken tussen een geweldige ervaring en een matige. Dus investeer in een grinder die bij jouw manier van roken past.