0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

E-sigaret & Vakantie

De zomer van 2015 is van start gegaan! Het leukste moment van het jaar is aangebroken en de meeste mensen hebben een vakantie geboekt naar een exotische bestemming om even goed tot rust te komen. Echter is het wel belangrijk dat u goed geïnformeerd bent voordat u met uw e-sigaret en e-liquids het vliegtuig instapt naar uw exotische bestemming. Hieronder een aantal tips.

Met de auto op vakantie

Wanneer u met de auto op vakantie gaat hoeft u zich nergens zorgen over te maken, ook niet wanneer u stukken door hoog gebergte moet rijden. Wanneer u uw e-sigaret in gebruik blijft houden zal ook de druk in de tank gelijk blijven waardoor er geen lekkage zal ontstaan.

Het vliegtuig in met uw e-sigaret

Om u zonder zorgen aan uw welverdiende vakantie te laten beginnen helpen wij u graag op weg. Wanneer u uw e-sigaret en e-liquids zorgeloos door de douane wilt meenemen is het belangrijk dat u de onderstaande tips goed in uw opneemt.

E-sigaretten moeten altijd in uw handbagage vervoert worden. Voor de e-liquids geldt dat deze zowel in de handbagage als in uw reiskoffer vervoert mogen worden. Let er wel op dat er in uw handbagage een limiet is gesteld tot een maximum van 100 ml aan vloeistoffen die ten alle tijden in een speciaal afsluitbare plasticzak moeten worden verpakt. Deze zijn verkrijgbaar op de luchthaven. Mocht u daar niet genoeg aan hebben kunt u de overige flesjes in uw reiskoffer vervoeren.

Medewerkers van de douane en beveiliging zijn inmiddels al goed geïnformeerd over de e sigaret en bijbehorende accessoires. Zij zullen in de meeste gevallen hierover geen vragen meer stellen. Mocht het toch voor onduidelijkheden zorgen kunt u in alle rust uitleggen wat het product precies inhoudt.

Tijdens de vlucht op grote hoogte krijgt u te maken met drukverschillen die van invloed kunnen zijn op de e-sigaret. Om niet voor verassingen te komen staan kunt u het beste met een lege tank het vliegtuig in stappen om lekkage te voorkomen. Daarnaast raden wij aan de gehele vlucht uw e sigaret uit te laten staan.

De warmte

E-liquids bestaan uit een stroperige vloeistof. De warmte heeft invloed op deze vloeistof waardoor een hoge tempratuur ervoor kan zorgen dat de samenstelling een vloeibaarder geheel wordt. Dit heeft tot gevolg dat de smaak kan veranderen en de kleur anders kan uitvallen. Het advies van Damp-e is dan ook ervoor te zorgen om uw eliquids gekoeld te bewaren.

Daarnaast is het ook slecht voor uw batterij om deze bloot te stellen aan extreme warmte. Probeer in alle gevallen zowel uw batterij als e-liquids te bewaren in een schaduwrijke omgeving en vermijd direct zonlicht.

Het team van Damp-e wenst u allen een fijne en zorgeloze zomervakantie!