0 € 0,00
Je hebt geen producten in je winkelwagen.

Begrippen elektronische sigaret

Een e-sigaret is nog steeds vrij onbekend in Nederland, daarom hebben wij een lijst met de meest voorkomende begrippen gemaakt. Speciaal voor jullie :-)

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Atomizer

De atomizer is een gloeispiraal in een omhulzing die ervoor zorgt dat de liquid wordt omgezet in damp.

Air flow controller

Met de air flow controller kun je regelen hoeveel lucht je langs de coil wilt laten op het moment dat je dampt.

Coil

De coil is een gloeispiraal waarlangs de e-liquid wordt verdampt. Bij dagelijks gebruik dienen deze om de 2 a 3 weken te worden vervangen.

Dual coil

Een dubbele gloeispiraal die het maximale van damp en smaak naar boven haalt.

Clearomizer

Een volledig bovenstuk van de e-sigaret waarin de atomizer of coil in het tankje is geplaatst. De clearomizer is vaak voorzien van een schroefdraad waarmee het aan de batterij kan gekoppeld. Voor meer informatie: Wat is een Clearomizer?

Cartomizer

Een cartomizer is een clearomizer die vooraf gevuld is met e-liquid. De cartomizer wordt voornamelijk gebruikt voor wegwerp of kleineren e-sigaretten.

Cartridge

Element gevuld met vloeistoh dat vaak wordt gebruikt bij een wegwerp e-sigaret.

Damper

Mensen die dampen. Mensen die dampen noemen zichzelf liever een damper dan een roker. Dit vanwege het vaak negatieve imago dat roken heeft. Letterlijk gezien wordt er ook niet meer gerookt maar gedampt.

Dampen

Dampen is een ander woord voor elektrisch roken. In tegenstelling tot roken bestaat de substantie die je inhaleert uit damp in plaats van rook. 

Driptip

De benaming die vaak wordt gegeven aan het mondstuk van een e-sigaret. 

E-liquid

De e-liquid is de vloeistof die u verdampt. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten verschillende smaken zodat er altijd eentje is die bij u past. 

Ego aansluiting, 510 aansluiting

Batterijen moeten worden aangesloten op de clearomizer en daarvoor zijn 2 soorten aansluitingen, de ego en 510. Vaak beschikken batterijen over beide aansluitingen en een clearomizer over één van de twee.

mAh (milliampère-uur)

Hiermee wordt de capaciteit van de batterij weergegeven. Een batterij van 400mAh heeft een kleinere capaciteit dan een batterij van 600mAh.

Wegwerp e-sigaret

E-sigaret met een bepaald aantal pufjes. Na dat het maximaal aantal pufjes bereikt is kan de e-sigaret worden weggegooid.